Sirris Workshop

Voorkomen van faling door vibraties

Invitation: 

In de eerste plaats richt Prosperita zich op OEM-ontwikkelaars van eigen elektronische producten, OEM-productontwikkelaars die elektronische modules in hun producten integreren en niet-elektronica-OEM's uit diverse sectoren (automotive, machinebouw, ...) die elektronica in hun producten willen integreren.
Bedrijven in de toeleversector maken de ruimere doelgroep uit, waaronder original design manufacturers (ODM) die onderaannemer zijn voor productontwerp en productie, PCB/PBA ontwerphuizen die onderaannemers zijn van ontwerp, electronic manufacturing services (EMS) die aanbieder zijn van assemblage- en industrialisatiediensten en de toeleveranciers aan de elektronische ontwikkeling en productie: componenten, PCB's, materialen en productiemachines.
 

Info: 

Waarom faalt een elektronische installatie en hoe is dit te vermijden? Op dergelijke vragen en uitdagingen stoten fabrikanten van producten die elektronische componenten op de markt brengen regelmatig. Binnen het VIS-traject Prosperita helpen Sirris, imec en KHBO-FMEC bedrijven het falen van elektronische systemen voorkomen en kosten besparen. Deze workshop focust op het voorkomen van falen door vibraties.

Nog tot eind 2014 loopt het VIS-traject Prosperita (PRoductverbetering dankzij Ontwerp- en SPecificatieregels voor Elektronica Realisatie en InTegrAtie) dat Sirris samen met imec en KHBO heeft opgestart. Doel van het project zijn betere elektronische producten fabriceren dankzij aangepast ontwerp en dit tegen een lagere kost. Het VIS-traject beoogt de uitwerking en verspreiding van een generieke handleiding voor PBA (Printed Board Assembly) Design-for-Manufacturing en PBA-integratie. Het initiatief wil de industrie ondersteunen bij de specificatie, ontwikkeling en fabricage van hoogwaardige, betrouwbare en kosteffectieve elektronische modules door kenniscreatie en -verspreiding, het gebruik van wetenschappelijk onderbouwde methodologieën en samenwerking doorheen de elektronische toeleveringsketen.

PBA-handleiding

Met de handleiding 'Printed Board Assembly (PBA) realisatie en integratie', ondersteund met rekentools, en collectief en individueel advies, worden een aantal nieuwe fysieke modellen ontwikkeld. Tijdens het ontwerp worden reducties beoogd op het vlak van productkost, time-to-market, prototypekost en falingskost. De praktijkgerichte PBA-handleiding, die ter beschikking wordt gesteld aan de ruime doelgroep en geïmplementeerd bij de specifieke doelgroep, zal wetenschappelijk onderbouwd zijn en praktijk getoetst door vertegenwoordigers van alle schakels van de toeleveringsketen.

Deze workshop staat in het teken van de integratiehandleiding EDM-I-001 gericht op het voorkomen van faling door trillingen en resonanties.
 

Date: 
Friday, May 3, 2013
Agenda: 
  • 14:00 Onthaal & Koffie
  • 14:15 Introductie VIS-Prosperita (imec)
  • 14:45 Vibration Guidelines (Sirris)
  • 15:15 Vibration Tool (Sirris)
  • 15:45 Validation Tests (KHBO)
  • 16:00 Closure and discussion
  • 16:30 Networking drink
  • 17:00 Einde
Location: 
Sirris, Technologiepark 935, 9052 Zwijnaarde