Introductie tot PBA Technologie

Invitation: 

Iedereen die nood heeft aan een basiskennis van PBA technologie en productietechnieken. In het bijzonder denken we aan managers, verantwoordelijken en ingenieurs actief in het ontwerpen, industrialiseren en aankopen van elektronische modules evenals productlijn- en kwaliteitsverantwoordelijken die te maken krijgen met elektronische modules.

Info: 


Elektronica is vandaag alomtegenwoordig. De basistechnologie voor het vervaardigen van een elektronische module is het solderen van elektronische componenten op een Printed Circuit Board (PCB) die de verbindingen tussen de componenten realiseert. De PCB en PCB assemblage technologie biedt heel veel mogelijkheden maar stelt ook bepaalde randvoorwaarden en vereist een goede ontwerpmethodiek om te komen tot kostefficiënte kwaliteitsproducten. Dit vergt enige basiskennis van deze technologieën.

Een korte “time-to-market” en een kostefficiënte industrialisatie van nieuwe producten vergt een goede communicatie tussen de ontwerp-, industrialisatie- en aankoopafdelingen enerzijds en de productie-eenheid anderzijds. Kennis bij de eerstgenoemde afdelingen omtrent de technologie en de gangbare industriële technieken voor de productie van PCB en PBAs is hierbij een belangrijk element.

Aangezien heel wat bedrijven niet (meer) over eigen elektronische productiefaciliteiten beschikken, biedt het EDM programma op regelmatige basis de mogelijkheid om in een namiddagsessie kennis te maken met de basistechnologie van PCB en PBA fabricage. Door deze sessie te organiseren in de PCB resp. PBA productieomgeving zelf wordt de gelegenheid geboden om kennis te maken met de technologie in de praktijk.
Deze training kadert in het Electronic Design & Manufacturing programma. Organisatie met medewerking van imec academy.

Deze sessie is interessant voor iedereen die nood heeft aan een basiskennis van PCB en/of PBA technologie en productietechnieken. In het bijzonder denken we aan managers, verantwoordelijken en ingenieurs actief in het ontwerpen, industrialiseren en aankopen van elektronische modules evenals productlijn- en kwaliteitsverantwoordelijken die te maken krijgen met elektronische modules.
 

Date: 
Thursday, May 31, 2018
Agenda: 
  • 12:30 Ontvangst
  • 13:00 Introductie tbp / imec (tbp en Boris Leekens, imec)
  • 13:30 PBA technologie introductie (Boris Leekens)
    De basis van de electronische assemblage technologie wordt uit de doeken gedaan. De focus ligt op het loodvrij solderen. Het doel van de sessie is een basisbegrip aan te dragen omtrent de verschillende assemblage processen die toegepast worden in fabricage van elektronische assemblages (PBA) op industriele schaal en de hieraan gekoppelde randvoorwaarden. Deze randvoorwaarden zijn in belangrijke mate kritischer geworden sinds het van kracht worden van de RoHS richtlijn.
  • 15:00 Pauze
  • 15:30 Rondleiding in de productieomgeving
    Een gedetailleerde rondleiding in de productieomgeving met een overzicht van de verschillende processtappen. Er is uitgebreide mogelijkheid tot het stellen van vragen.
  • 16:30 Einde van de sessie
Location: 

tbp electronics, Vlakbodem 10, 3247 CP Dirksland

Subscription: 

www.imecacademy.be of e-mail naar academy@imec.be

Max. 90 deelnemers

Participation fee: 

EDM Partners: 50 € (excl. BTW)
EDM Leden: 75 € (excl. BTW)
Niet-leden 100 € (excl. BTW)

Betaling na bevestiging van uw inschrijving.